Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Є питанняЄ питання: Як правильно обирати спідню білизну?

Так, 80% жінок носять неправильний розмір бра

Є питання: Як правильно обирати спідню білизну? — Є питання на Wonderzine

Як і будь-який одяг або взуття, білизна має свій розмір, і підбирати її необхідно за особливостями нашого тіла та потреб. Ми часто інтуїтивно купуємо для себе бра та трусики, не замислюючись про те, чи обрали правильний розмір і належний матеріал. У результаті білизна може муляти, сповзати, залишати сліди та загалом завдавати дискомфорту впродовж дня.

Wonderzine Україна разом із brabrabra розповідають про те, на що потрібно звернути увагу під час вибору білизни, скільки її можна носити та чому важливо підібрати саме свій розмір бра та трусиків.

Яких помилок ми припускаємось під час вибору білизни?

Неправильний розмір

Згідно з дослідженням brabrabra, 80% жінок носять неправильний розмір бюстгальтера. Річ у тім, що ще якихось десять років тому ми менш ретельно обирали білизну, тобто жінка купляла те, у чому їй приблизно було комфортно. Така ситуація трапляється й досі, коли ми просто не знаємо, як саме має сидіти бра нашого розміру. Тому можемо його обирати за красою мережива чи стрічок, а не за нашими параметрами. Намагаючись вирішити цю проблему, brabrabra започаткували Школу Білизни у відкритому доступі, щоб навчити жінок будь-якого віку правильно підібрати білизну, носити та доглядати за нею.

Інколи може здаватись, що ми знаємо свій розмір, адже постійно купуємо його в одного виробника. Однак якщо вирішили змінити бренд білизни, то варто бути готовим, що вам доведеться наново зробити заміри. Адже розмірна сітка одного бренда може відрізнятись від тієї, до якої ви вже могли звикнути.

Також розмір наших грудей може змінюватись у різні періоди життя. На це впливає безліч причин: стрес, зміна ваги, народження дитини, втрата тонусу м’язів із віком тощо. Однією з розповсюджених помилок є те, що, помічаючи зміни в тілі, жінка спершу йде та купує новий одяг, але часто забуває про білизну та продовжує ходити вже в незручному бра та трусиках.

Неправильно підібрана білизна створює не лише дискомфорт, але може спричинити різні ушкодження молочних залоз. Наприклад, якщо каркас бра впирається в груди, то досить часто залишаються синці, які під час довготривалого носіння можуть перерости в утворення. Більший розмір за потрібний не має належної фіксації грудей. Щодо трусиків, то найчастіше через замалий розмір обмежується кровообіг, страждають зовнішні органи – залишаються сліди та натирання.

@brabrabra.ua Правила підбору ідеального бра. #brabrabra ♬ Aesthetic - Tollan Kim

З чого виготовлено

Краще обирати білизну з екологічних і натуральних тканин. Адже неякісний матеріал негативно впливає на природні процеси: теплообмін, проведення повітря та виведення вологи. Натомість високоякісні тканини, навпаки, забезпечать комфорт протягом дня та не сприятимуть розмноженню бактерій.

До складу тканини для білизни часто додають синтетичні волокна – еластан, поліамід або поліестер. Зазвичай у нас може виникати негативна асоціація з цими матеріалами, адже від старшого покоління ми часто чули, що білизна має бути винятково з натуральних тканин. Насправді якщо це високоякісний матеріал, то вміст еластану від 7% до 15%, навпаки, допоможе довше зберегти належний вигляд білизни.

Щодо мережива. Ця тканина сама по собі має таке плетіння, що дає змогу шкірі дихати впродовж дня. І це насправді великий плюс, але водночас цей матеріал підходить не всім. Наприклад, якщо ви маєте чутливу шкіру або схильні до алергічних реакції та подразнення, то таку білизну краще не обирати на кожен день, або ж носити лише ті трусики, які мають ластовицю з бавовни.

Особливості індивідуальної будови

Під час вибору білизни важливо враховувати індивідуальні особливості будови тіла. Наприклад, зріст, розмір, розташування, види основ і форму грудей.

Також є різні антропологічні особливості грудей. Слов’янська анатомія влаштована так, що в українських жінок невеликий об'єм під грудьми й значно більший безпосередньо по грудях. Багато моделей бра прийшли до нас із західних країн, тому вони не для всіх будуть зручними.

Розташування грудей:

  • Близьке – груди одна від одної менше, ніж на 2 пальці.
  • Далеке – відстань між грудьми більша, ніж 2 пальці.

Види основ грудей:

  • Широка – починається з пахвової западини.
  • Вузька – початок лінії росту грудей у межах грудної клітини, має незначну кількість підгрудної складки.

Як підібрати трусики?

Найголовніше в трусиках – широка та бавовняна ластовиця. Це допоможе комфортно почувати себе впродовж дня. Адже на відміну від синтетичних тканин, бавовна не сприяє розмноженню бактерій.

Важливо звертати увагу на гумки білизни. Наприклад, на поясі вона повинна бути широкою, щоб не перетискати низ живота та стегна, але водночас не має бути замʼякою. А от гумка, що йде навколо ніг, навпаки, повинна бути вузькою та мʼякою.

Також під час вибору трусиків слід перевірити шви зсередини. Якщо білизна має пропущені шви, нитки, що стирчать, або ж якісь інші недоліки, то вона довго не протримається у вашій шухляді. Буквально через кілька прань її доведеться утилізувати.

Як підібрати бра

Крок 1. Пояс

Інколи нам здається, що пояс бра повинен бути вільним, тоді носити такий бюстгальтер буде набагато зручніше. Але це не так. Насправді комфортне бра має щільно прилягати до тіла, тоді пояс буде виконувати свою головну функцію – фіксувати груди.

Підходить нам цей бюстгальтер чи ні, можна перевірити за допомогою правила чотирьох пальців. Для цього необхідно під пояс вставити чотири пальці. Якщо після цього ваші рухи не обмежуються, вам вільно дихається, але водночас бра щільно прилягає, то ви підібрали правильний розмір.

Крок 2.Чашечки

Є стереотипи, що чим менша чашечка, то ефектніше груди будуть виглядати, або ж навпаки, більша чашка зможе візуально збільшити груди. Але разом із нібито естетичним ефектом ми отримуємо ще й постійний дискомфорт і завдаємо шкоди організму. Адже весь час хочеться поправити бра, який сповзає, задирається або тисне.

Для того, щоб підібрати обʼєм чашки, необхідно під час примірки трошки відтягнути каркас і рукою поправити груди знизу-вгору в напрямку до центру, водночас каркас має бути чітко під грудьми. Груди повинні рівномірно заповнювати об’єм чашки.

Крок 3. Модель

Після того, як усі основі параметри ніби зійшлись, варто пересвідчитись, чи вам справді комфортно в цій моделі. Наприклад, ви можете нахилитись, пострибати, присісти, тобто зробити ті рухи, які ви робитимете апродовж дня. Якщо під час усіх випробовувань ви відчуваєте комфорт, то це саме те, що ви шукали.

Як обрати білизну онлайн?

Є стереотип, що купувати білизну можна лише офлайн. Адже тоді ми можемо краще підібрати розмір і зрозуміти, з якого матеріалу зроблені бра чи трусики. Але нині ви можете визначити чітко свій розмір бюстгальтера за допомогою сантиметрової стрічки й індексу комфортної посадки – ІКП. Цей показник враховує індивідуальні характеристики кожної: зріст, розмір, особливості розташування та форма грудей. Крім того, ІКП бере до уваги особливості тканини, з якої пошили бра. Усю цю інформацію можна надіслати в чат-бот brabrabra, який підбере необхідну модель.

Як правильно носити білизну

Щоби точно знати, що ви носите свій розмір білизни, то необхідно заміряти розмір грудей мінімум двічі на рік. У середньому бра та трусики служать 7–11 місяців, після чого еластичність і розмір білизни змінюється. Тривалість використання білизни насправді залежить від матеріалів, догляду й частоти носіння. Наприклад, щоби бра менше розтягувалось, то новий бюстгальтер краще застібати на останній рядок гачків. 

У своєму базовому гардеробі краще мати щонайменше три одиниці. Наприклад, в одному бра ви ходите, другий переться, а третій відпочиває. Щодо останнього – це потрібно для того, щоб еластан, який є у складі білизни, встигнув повернутись до свого первинного стану. Завдяки цьому бра та трусики не будуть розтягуватись, тож довше матимуть належний вигляд.

Важливо, щоб у цьому базовому наборі білизни був один безкаркасний бра, наприклад, звичайний топ. Це потрібно, щоб грудям давати можливість відпочити. Схожа ситуація і з трусиками. На кожен день необхідно обирати зручну та комфортну білизну. Наприклад, стрінги, які не можна носити більше ніж 6–8 годин, можна змінити на модель танга. Якщо ви займаєтесь спортом, то для цього також потрібна окрема білизна.

Також до свого базового набору білизни можна додати окремі трусики для менструації. Наприклад, у brabrabra є модель«Свіжата». Ластовиця в таких трусиків складається з чотирьох шарів і вміщує 15 мл рідини, тобто до двох звичайних тампонів або однієї прокладки. Це навіть дає змогу носити білизну без додаткових засобів захисту в останні дні менструації.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.