Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Є питанняЄ питання: як пісні, які «застрягають» у голові, зміцнюють нашу пам’ять

І як це може допомогти людям із неврологічними розладами

Учені з кафедри психології в US Davis виявили, що запам’ятовування пісень відіграє важливу роль у формуванні та зміцненні наших спогадів.

Для дослідження залучили від 25 до 31 людей, які взяли участь у трьох експериментах з інтервалом у тиждень. Спочатку учасники слухали незнайому музику, потім ту ж саму музику поєднали з незнайомими їм відео. Тоді дослідники попросили опитуваних запам’ятати якомога більше деталей із кожного фільму, поки грала музика. Їх також запитували про те, яким чином вони згадують пов’язані мелодії та як часто вони «застрягають» в голові.

«Наше дослідження показує, що навіть якщо ви чуєте пісню в думках і не згадуєте щось, це все одно допоможе зміцнити певні спогади. Коли музика «застрягає» в голові, ми сприймаємо це як неприємність, що не залежить від нас. Проте ми виявили, що це природний процес, який допомагає зберігати досвід у довготривалій пам’яті», – підсумували вчені.

Автори заявили, що сподіваються, що наступні дослідження можуть призвести до розробки немедичних музичних втручань, аби допомогти людям, які страждають на деменцію й інші неврологічні розлади, краще запам’ятовувати події, людей і повсякденні завдання.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.