Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Є питанняЄ питання: Як кількість дітей впливає на задоволення подружніми стосунками в жінок

До анкетування долучилися 7178 пар

Міжнародне опитування, яке проводилося в 33 країнах, показало, що з народженням кожної наступної дитини жінка отримує менше задоволення від подружнього життя.

До анкетування долучилися 7178 пар, які перебували в шлюбі в середньому 14 років, середній вік яких становив 40 років. Учасники відповідали на питання на кшталт «вам добре в компанії вашого чоловіка / дружини?» Питання також стосувалися релігійності, освіти, економічного статусу й індивідуальних переконань про сім’ю.

Згідно з результатами, кількість дітей у сім’ї зменшує відчуття задоволення від подружніх стосунків. Однак така тенденція спостерігалася серед жінок.

Дослідники зазначають, що, можливо, причиною є стереотипне уявлення про те, що мама несе більшу відповідальність за дітей і те, що домашні обов’язки жінок і, можливо, рівень їхнього стресу будуть зростати зі збільшенням кількості дітей в сім’ї, тимчасом як обов’язки чоловіків – ні.

Жінки можуть бути незадоволеними через незначний вклад чоловіка в домашні справи, а також через брак часу, проведеного з ним наодинці.

Опитування показало, що зменшення задоволення від шлюбу з огляду на збільшення кількості дітей спостерігалося в пар із низьким рівнем релігійності. Натомість на вірян цей фактор не впливав. Автори дослідження припускають, що такий результат може бути пов’язаний із тим, що релігійні організації, як правило, заохочують традиційні ролі в шлюбі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.