Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Є питанняЄ питання: чому зайва година на роботі впливає на розвиток депресії?

І до чого тут атмосфера в колективі

Часом роботи буває настільки багато, що не зрозуміло, як усе встигнути. Тож іноді ми залишаємося в офісі на ще одну годину чи допрацьовуємо вдома. Але дослідження, опубліковане в журналі BMJ Open, показало, що це може призвести до розвитку симптомів депресії.

Учені провели експеримент, щоб з’ясувати, чи можуть зайві робочі години стати причиною депресії. У ньому взяли участь 1084 людини, які мають 35 робочих годин на тиждень. Вони пройшли опитування, де мали вказати, скільки часу працюють насправді: 35–40 годин, 41–48, 49–54 та 55 і більше. А також оцінити твердження, що допомогли б розпізнавати основні симптоми депресії, зайнятість на роботі та психосоціальний стан: «На роботі я відчуваю, що переповнений енергією», «Керівництво рішуче реагує, якщо працівник повідомляє про скарги на психологічний стан».

Анкетування проводили двічі з перервою в рік, щоб простежити за змінами, відповідно до тривалості робочого дня. Виявилося, що учасники, які працювали 41–48 годин на тиждень або більше 55 годин, показали підвищений ризик розвитку симптомів депресії.

«Надмірно зайняті працівники, як правило, стають трудоголіками, не звертаючи уваги на перші сигнали, як-от пригнічений настрій, і продовжують працювати, що розвиває серйозні депресивні розлади», – підсумовують автори дослідження.

Вони також виявили, що компанії, які не ставлять у пріоритет психічне здоров`я команди, потроюють ризик виникнення ознак депресії в працівників. На це може впливати атмосфера напруги й тиску, а також харасмент. Тож учені сподіваються, що керівники звернуть увагу на результати дослідження й емоційний стан своїх підлеглих.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.