Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяУправління ООН із питань біженців підозрює програму Homes for Ukraine у сприянні секс-торгівлі

Заява про це опублікована на сайті управління

Управління Верховного комісара ООН із питань біженців сумнівається у безпечності великобританської програми Homes for Ukraine для людей, які вимушено покинули Україну. Заява про це опублікована на сайті управління.

УВКБ ООН дізналося про збільшення кількості повідомлень про те, що українські жінки відчувають небезпеку з боку спонсорів, які запропонували їм житло в межах програми Homes for Ukraine. Управління наголосило на необхідності перевірки діяльності програми, адже вона може сприяти секс-торгівлі. Крім того, УВКБ вважає більш доцільним, якщо спонсорами для українських жінок і дітей будуть сім’ї чи пари, а не самотні чоловіки.

Управління також звернуло увагу на побутову сторону проблеми. У заяві зазначено, що спонсори, які дійсно хочуть допомогти, можуть переоцінювати себе. Не всі люди здатні жити разом з незнайомцями протягом довгого часу. Місцева влада також повідомляє, що вони перевантажені наданням фінансової підтримки господарям та можливості вчасно проводити перевірки до приїзду українців.

УВКБ ООН зауважило, що охочим долучитися до програми мають спершу надати необхідну підготовку та інформацію, аби люди більш виважено ухвалювали рішення про участь у програмі.

Нагадаємо, у межах програма Homes for Ukraine жителі Великої Британії, а також благодійні та комерційні організації можуть виступити спонсорами візи та надати житло українцям, які були вимушені покинути країну через вторгнення рф.

Фото: Visitukraine

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.