Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяХлопці-підлітки, які є представниками ЛГБТ, частіше зазнають жорстокого ставлення від батьків

Хлопці-підлітки, які є представниками ЛГБТ, частіше зазнають жорстокого ставлення від батьків
 — Життя на Wonderzine

Через свою «невідповідну» поведінку

Британські вчені з’ясували, що хлопці-підлітки, які є представниками ЛГБТ, на відміну від дівчат-підлітків, часто зазнають жорстокого ставлення від батьків. Це асоціювалося з тим, що хлопці поводилися невідповідно до своєї статі.

Крім того, учені пов’язали гомосексуальність і бісексуальність з емоційним і фізичним насильством.

На початку, дослідники зібрали дані про вагітних жінок, які мали народити дітей між 1991–1992 роками, а потім спостерігали за сім’ями протягом 20 років. У ході дослідження було проаналізовано понад 5 000 дітей, які визначилися із сексуальною орієнтацією у віці 15 років. До вибірки потрапили: 2 290 гетеросексуальних хлопців, 59 геїв і бісексуалів, 2 585 гетеросексуальних дівчат і 73 лесбійки й бісексуалки.

Батьківське поводження з дітьми вимірювалося шість разів, починаючи з 8 місяців до 6 років. Гендерно-невідповідну поведінку вимірювали тричі у віці від 2 до 4 років, оцінюючи, які іграшки більше подобаються дітям, чим вони люблять займатися та що їх цікавить.

У результаті з’ясувалося, що батьки жорстокіше поводилися з не гетеросексуальними хлопцями. Жорстокого поводження в дитинстві зазнали 12% гетеросексуальних хлопців, тоді як серед геїв і бісексуалів це 26%. Крім того, як для хлопців, так і для дівчат гендерно-невідповідна поведінка була пов’язана з більшою ймовірністю жорстокого ставлення з боку батьків.

Обкладинка: Netflix

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.