Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяТамілу Ташеву призначили постійною представницею президента України в Криму

Іншим указом Зеленський звільнив Антона Кориневича

Володимир Зеленський призначив Тамілу Ташеву постійною представницею президента України в Криму. Указ опублікували на сайті глави української держави.

Іншим указом Зеленський звільнив із посади постійного представника президента України у Криму Антона Кориневича і його першу заступницю Дар’ю Свиридову.

Новим заступником постійного представника став Денис Чистіков. Спільно з командою Представництва вони продовжать визначений Президентом курс щодо деокупації та реінтеграції Криму, захисту прав наших громадян із тимчасово окупованого півострова.

Як повідомляє ОПУ, 2021 році було розроблено та затверджено Стратегію деокупації та реінтеграції Криму та Севастополя, ухвалено низку законів, що регулюють статус корінних народів України, які захищають права внутрішньо переміщених осіб з Криму та мешканців тимчасово окупованих територій. Тисячі громадян із тимчасово окупованого півострова щодня отримують допомогу від команди Представництва та консультації щодо захисту й реалізації своїх прав.

Ташева опублікувала допис, де підтвердила, що кадрові зміни готувалися ще до повномасштабного вторгнення рф. «Ці кадрові ротації готувалися до 24 лютого, ми спільно з командою приймали ці рішення й отримали повну підтримку від Офісу Президента України та Президента. Звісно, я продовжу те, що ми почали в 2019 році та з вашою підтримкою, заради нашої держави, заради Криму й наших людей зможемо зробити ще багато важливих речей. Наступного року в Бахчисараї!» – написала Ташева.

Таміла Ташева – українська кримськотатарська правозахисниця, громадська діячка, волонтерка. Із жовтня 2019 року займала посаду заступниці постійного представника президента України в Криму. Ташева брала участь у Революції гідності та була волонтеркою в госпіталі Євромайдану. У 2019-му її нагородили орденом княгині Ольги III ступеня «За громадянську мужність, самовіддане відстоювання конституційних принципів демократії, прав і свобод людини, виявлені під час Революції гідності, плідну громадську і волонтерську діяльність». Ташева – співзасновниця громадської організації КримSOS, що висвітлює події, які відбуваються в Криму через його незаконну окупацію рф.

Фото: Facebook

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.