Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Життя«Я роблю це для себе». The Guardian розповів про українок, які навчаються стріляти

Серед охочих – більше 6 тисяч жінок

The Guardian випустили матеріал, присвячений українкам, які ходять на курси зі стрільби в Івано-Франківську. Навчання проходить у підвалі одного з місцевих ліцеїв. У виданні розповіли про викладача Гамчука Сергія Корнелійовича, а також його учениць – десятьох жінок віком від 18 до 51 року.

«Наприкінці березня мер Івано-Франківська, одного з найбільших міст Західної України, повідомив, що стрілецькі тири в п’яти школах міста, якими зазвичай користуються учні, будуть відновлені, щоб навчити цивільних людей користуватися вогнепальною зброєю. Хоча курси відкриті для всіх, вони передусім орієнтовані на жінок», – зазначили в матеріалі.

«Існують інші заклади, де можуть навчатися чоловіки, але це спеціальні курси, які організовують для жінок. Жінки повинні бути готові захищати себе та свої сім’ї», – розповідає міський голова Руслан Марцінків.

Перший урок відбувся 31 березня, у день, коли українські війська звільнили Бучу. Згодом, коли в мережі почали поширювати повідомлення про військові злочини, учинені російськими окупантами, на курси почали реєструватися тисячі жінок. Тепер у списку очікування – понад 6300 жінок, які хочуть навчитися стріляти.

Серед учениць курсу – 51-річна Наталія. Вони з 18-річною донькою вирішили піти на навчання, почувши про звірства в Бучі. «Це змушує дивитися на речі по-іншому. Це те, що приводить вас до деяких несподіваних рішень. Тепер вам може допомогти будь-що, наприклад цей курс стрільби», – поділилася Наталія.

Продавчиня сантехніки Галина записалася на курс одразу, як побачила оголошення. Жінка вважає, що вміння поводитися зі зброєю – корисна навичка у воєнний час. «Ви повинні мати ці навички та мати можливість захистити себе в майбутньому. У мене є син і чоловік, які в армії. Але я роблю це для себе в разі надзвичайної ситуації. Було б краще, якби мені це ніколи не знадобилося, але принаймні я буду знати, як цим користуватися. Що ще ми можемо зробити? Зараз це просто стан життя», – сказала Галина.

«В Івано-Франківську зараз немає бойових дій, але, якщо сюди прийде війна, то буде інша ситуація. Ми бачили, що було в Бучі й Ірпіні. Жінки повинні бути готові, це завдання сьогодення, завдання війни», – додав Руслан Марцінків.

Фото: Pavlo Pyvovar

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.