Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Життя75% дітей мають симптоми травматизації психіки через війну – опитування

Діти демонструють порушення сну і перепади настрою

Три чверті українських дітей демонструють симптоми травматизації психіки на тлі війни. Як повідомляє The Village, про це свідчить опитування батьків, проведене Gradus Research.

Найбільш поширеним симптомом називають перепади настрою, коли він швидко і без зовнішніх причин коливається від дуже гарного до надзвичайно поганого і навпаки. Також кожна п’ята дитина має порушення сну, і кожна десята – зменшення бажання спілкуватися, нічні кошмари та погіршення пам’яті.

Дві третини батьків повідомили, що мали пряму розмову з дитиною про війну. Решта вважають своїх дітей або замалими для такої розмови (переважно це діти молодше 9 років), або вже дорослими, тобто такими, що все розуміють самі (найчастіше це стосується дітей старше 14 років).

За результатами опитування, чверть дітей потребувала медичної допомоги після початку агресії. З них 40% не змогли отримати допомогу через відсутність потрібного фахівця чи лікарні поруч.

Щодо навчання дітей, переважна більшість українців шкільного віку продовжують навчання в школі віддалено, проте на думку 66% опитаних батьків, якість навчального процесу значно погіршилася. Респонденти вважають, налагодження навчального процесу – найбільша потреба українських дітей, а також потреба в одязі/взутті та навчальному приладді.

Опитування проводили 26–27 квітня методом самозаповнення анкети в мобільному застосунку серед містян віком 18–64 роки, які мають дітей до 18 років.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.