Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Життя«Твоя робота – дивитися на звірства». Time помістив на обкладинку журналістку Ольгу Руденко

У межах проєкту «Лідери наступного покоління»

У межах свого проєкту «Лідери наступного покоління» журнал Time помістив на обкладинку українську журналістку та головну редакторку Kyiv Independent Ольгу Руденко.

«Повідомляти про війну у своїй країні – це водночас і благословення, і прокляття. Це прокляття, тому що ти не можеш вимкнути новини. Твоя робота – дивитися на звірства, на кожну фотографію мертвої людини в Бучі, кожного вбитого мирного жителя зі зв’язаними за спиною руками, кожну жахливу фотографію братської могили – нікуди не дітися», – розповідає Руденко.

Як зазначили в Time, згодом Kyiv Independent став основним джерелом надійної англомовної журналістики про війну. Усього за три дні після повномасштабного вторгнення кількість підписників у твітері видання зросла з 30 тисяч до мільйона, а зараз налічує понад 2 мільйони. «Якщо мені потрібно зробити презентацію перед 20 людьми, мене це лякає. Але 2-мільйонна аудиторія у твітері – ні. І війна, і керування командою, коли виклик такий великий і такий важливий. Щось ніби підштовхує тебе, механізм подолання або якась внутрішня сила, про яку ти не знала», – поділилася Руденко.

Журналістка розповіла Time про свій шлях і як прийшла до посади головної редакторки, а також поділилася переживаннями за свою команду в час війни. «Ми всі змінилися. Ми можемо виглядати однаково, розмовляти одне з одним, як зазвичай, і навіть жартувати. Але всередині ми назавжди змінені й травмовані тим, що сталося», – сказала Руденко.

«Як журналіст ви маєте привілей знати, що ваша робота насправді допомагає. Я не скажу, що це допомога країні чи військам. Але ви допомагаєте, щоб усе відбувалося правильно», – підсумувала Руденко.

Раніше героями серії «Лідери наступного покоління» Time були Тімоті Шаламе, Холзі, Ґрета Тунберґ і багато видатних людей з різних сфер життя.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.