Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяНью-Йорк, Краків і Тбілісі. Де відбулися акції на підтримку Маріуполя й «Азовсталі»

Активісти закликають рятувати цивільних та українських захисників

Минулими вихідними жителі кількох країн влаштували акції на підтримку жителів Маріуполя й українських захисників, які продовжують боротьбу на «Азовсталі».

Одна з акцій відбулася в центрі Нью-Йорка, на Таймс-сквер. У ній взяли участь сотні людей, які стояли з українською символікою та виголошували гасла. «Українська громада докладає всіх зусиль, щоб привернути увагу світової громадськості до захисників нашої демократії в місті Маріуполі. Те, що росія робить там, відкрило обличчя російської влади для всього світу», – сказав на мітингу генеральний консул України в Нью-Йорку Олексій Голубов.

На головній площі Амстердама Dam Square також відбулася акція з вимогою екстракції захисників та евакуації мешканців Маріуполя. Акцію організувала фундація «Українці в Нідерландах». Учасники у вишиванках тримали прапори, фото воїнів з «Азовсталі» й плакати.

Тимчасом у Берліні перед Бундестагом розгорнули велетенський 30-метровий прапор України. Один з ініціаторів акції Олександр Снідалов розповів, що цей прапор подолав тисячі кілометрів з Австралії, де він був створений на підтримку України, до Берліна. На полотнищі написано гасло солідарності They Are Us, а також побажання перемоги та миру, якими жителі Австралії хотіли продемонструвати своє єднання з українцями.

Також акцію Save Azovstal провели в грузинській столиці Тбілісі. Люди прийшли на акцію з українськими прапорами та плакатами на кшталт «путін терорист» і «Фашисту путіну – Гаазький трибунал!» Активісти також пропонували перехожим підписати петицію з вимогою евакуювати з «Азовсталі» українських військових.

Подібна акція пройшла й у Кракові. Зазначається, що метою проведення акції було «звернути увагу на незламних українських військових, яких не може здолати «друга армія світу».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.