Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяThe Post розповіли про дівчину з Маріуполя, яка зазнала сексуального насильства з боку окупанта

19-річна постраждала евакуювалася до Польщі

Газета The Washington Post опублікувала історію 19-річної українки з Маріуполя, яку зґвалтував російський військовий. Наразі постраждала перебуває в Польщі.

Катерина розповіла, що з перших днів повномасштабної війни ховалася в підвалі в сусідів, куди наприкінці березня увірвалися двоє солдатів у балаклавах. Це були чеченські бійці. Дівчина розповіла, що в них за плечима були закинуті гвинтівки, вони виглядали п’яними. У підвалі окупанти заявили, що мають перевірити документи.

Коли Катерина піднялася, щоб дістати свої документи, один з окупантів зупинив її і приклав руку до її щоки. «Він запитав, як мене звати. У глибині душі я вже здогадалася, що станеться», – розповіла постраждала.

Постраждала розповіла, що один солдат сказав, що їй потрібно піднятися нагору, щоб її «оглянули». Дівчина сказала, що боїться виходити, але кривдник привів її до порожньої квартири на другому поверсі.

Коли зловмисник сказав Катерині, що вона має робити, дівчина відповіла, що не хоче, і почала благати відпустити її, ставши на коліна. «Але він сказав, що вб’є мене. Він мовчки підняв мене та зробив те, що хотів», – розповіла постраждала.

Друг Катерини, 38-річний Артем, працівник металургійного заводу «Азовсталь», підтвердив її історію. Він розповів, що повернувся в підвал пізніше й почув від свідків, що Катерину вивели. «У підвалі були інші чоловіки, які могли б їй допомогти, але вони також боялися», – сказав Артем.

25 квітня Катерина, Артем і троє друзів сім’ї евакуювалися до Польщі. Польська прокуратура, яка зібрала понад 1000 свідчень про військові злочини окупантів, стверджує, що жоден із них не стосується сексуального насильства. Катерина поділилася, що ще не готова повідомляти про свою справу до органів влади.

Хоча постраждала сказала, що колись планує повідомити про зґвалтування, вона не сподівається на покарання зловмисника, бо ніколи не бачила його обличчя й нічого не знає про нього. «Але я сподіваюся на це», – сказала вона про покарання.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.