Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяThe New Yorker розповів історію українки, яка разом із дочками залишила Київ

Про волонтерство, переживання та виїзд

Американський журнал The New Yorker поділився історією українки Інни і її дочок – 5-річної Олівії та 7-річної Саші, які змушені були залишити своє звичне життя в Києві через російське вторгнення.

У виданні розповіли про Інну, яка народилася в Харкові. Її мама виросла в Криму. У 2002 році Інна з чоловіком Максимом переїхала до Києва. Інна брала участь у Революції гідності, носила їжу протестувальникам. Мати Інни та батьки Максима, які мали проросійські погляди, продовжували жити в Харкові.

Перша дитина Інни та Максима, Саша, народилася на початку конфлікту на Донбасі. Перебуваючи в декретній відпустці, Інна приєдналася до групи жінок, які надають підтримку українським військам. Удень вона доглядала за родиною, а вночі плела маскувальні сітки. Через волонтерство Інна почала сваритися з мамою. «Моя мама говорила:« Що ти робиш? Не лізь в політику. Це не твій світ». Це був перший раз, коли я сказала їй замовкнути», – згадує героїня матеріалу.

Інна поділилася, що не хотіла вірити в повномасштабне вторгнення росії. Зрештою 1 березня після довгих роздумів Інна разом із дочками та двома котами поїхали до Львова. Згодом родина відправилася до Німеччини. У матеріалі розповіли про переживання Інни щодо майбутнього, необхідність заощаджувати, а також тривогу за чоловіка й дітей.

Чоловік Інни Максим перебуває в Україні. Його робота передбачає захист доменів урядових вебсайтів від хакерів, що вважається частиною військових зусиль України.

Коли Інна, Саша й Олівія прощалися з Максимом, жінка знала, що, можливо, вони бачать його востаннє, але подружжя не показувало емоцій. «Це не була сцена в кіно. Я була зосереджена на тому, що буде, на своїх завданнях. Але ми обоє знали, що відбувається», – поділилася героїня.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.