Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяМи не можемо точно описати ідеального партнера – дослідження

Ми не можемо точно описати ідеального партнера – дослідження
 — Життя на Wonderzine

І часто називаємо загальні риси, які подобаються всім

Згідно з новим дослідженням вчених з Каліфорнійського університету, люди не можуть точно описати, яким би хотіли бачити ідеального партнера. Натомість вони називають загальні риси, які подобаються всім.

Щоб з'ясувати це, вчені опитали 700 респондентів про те, якими рисами має володіти їхній ідеальний партнер (наприклад, допитливість, привабливість або хороше почуття гумору).

Опісля учасників просили назвати своїх знайомих, до яких у них могли б виникнути симпатії. Виявилося, що респонденти справді називали тих людей, які володіли зазначеними «рисами ідеальних партнерів». Після цього їх просили також оцінити, наскільки їхні знайомі володіють тими якостями, про які згадали інші респонденти. У результаті майже всі погодилися з тим, що зазначені риси добре підходять під те, якими вони себе бачать.

«Отже, як виявилося, ми хочемо, щоб партнери мали позитивні якості, але риси, які ми перераховуємо, насправді не означають, що ми виберемо саме цього партнера. Автори вважають, що ці висновки говорять про те, що люди не мають особливого розуміння того, чого вони особисто хочуть у партнера», – сказала одна з авторок дослідження Джоан Спаркс.

На думку вчених, це означає, що люди не мають особливого розуміння того, чого вони особисто хочуть від партнера.

Обкладинка: Unsplash

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.