Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяПрикордонники затримали групу злочинців, яка займалася секс-торгівлею українок

Їм загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі

У пункті пропуску «Краківець» на українсько-польському кордоні затримали членів злочинної групи, які намагалися вивезти двох українок до Польщі. Про це повідомили в прессслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Операція з викриття злочинців тривала понад пів року. Незаконний бізнес організували четверо громадян України. Двоє з них здійснювали вербування дівчат на території України, обіцяючи високооплачувану роботу за кордоном, а двоє інших, які мешкали в Польщі, залучали їх до надання інтимних послуг у країні.

Злочинці шукали дівчат віком до 30 років із сімей зі скрутним матеріальним становищем. Їм пропонували високі заробітки за нібито роботу в масажних салонах на території сусідньої країни. Крім того, організатори схеми також виготовляли українкам документи для виїзду за кордон.

Правоохоронці провели обшук у вербувальників, мешканців Івано-Франківщини, за їхнім місцем проживання. Їм повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею КК України «Торгівля людьми». Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 12 років. Наразі Тернопільський міжрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном до 25 серпня.

Постраждалих дівчат повернули додому. Двом іншим співучасникам, які наразі перебувають у Польщі, заочно оголошено про підозру за тією ж статтею Кримінального кодексу України. Подальші заходи проводитимуть у межах міжнародної правової співпраці із залученням польських правоохоронців.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.