Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Життя«Вагітна від рашиста». Застосунок «Дія» зазнав критики через допис про колаборантів

Автори видалили допис і вибачилися за некоректну комунікацію

Застосунок «Дія» зазнав критики через допис про діяльність колаборантів, про яку повідомляють українці через чат-бот «єВорог». Про це пише Detector Media.

12 липня «Дія» відзвітувала про кількість повідомлень про діяльність колаборантів, що надійшли в чат «єВорог». Там розповіли, що вже надійшло 1807 заявок. Як приклад діяльності колаборантів автори допису навели історію родини, де «донька вагітна від рашиста, а мати готує окупантам їжу». «Отримуємо такі короткі, але яскраві повідомлення», – ідеться в дописі.

Допис викликав бурхливу реакцію користувачів соцмереж. Команду «Дії» звинуватили в сексизмі й клікбейтах. Головна редакторка «Громадського радіо» Тетяна Трощинська наголосила, що офіційний державний ресурс повинен відрізняти плітки від реальних прикладів колабораціонізму.

«Чи при своєму розумі Мінцифра? Чи це точно найяскравіший приклад колабораціонізму? Виявляється, офіційний чат-бот «єВорог» існує, щоб збирати такі історії, плітки й обмазувати ворота дьогтем. Чи може таке бути, що вагітність стала наслідком зґвалтування? Чи може таке бути, що та мати готує їсти, бо боїться за себе й дочку? Чи існують інші приклади колабораціонізму, які можна було навести? Я, правда, не уявляю, як люди, які представляють український орган державної влади, можуть це писати», – написала Трощинська.

«Маємо скандал із Денісовою, маємо купу публікацій у ЗМІ про воєнні злочини проти жінок під час війни, маємо зафіксовані й підтверджені поліцією випадки сексуального насильства з боку російських окупантів і ще матимемо, на жаль, бо війна не скінчилася. Натомість «Дія», розповідаючи про роботу бота «єВорог», чомусь обирає скриншот, на якому найбільшим ворогом виставляють жінку, яка «вагітна від рашиста», – написала журналістка Олександра Горчинська.

Після хвилі критики «Дія» видалила допис і попросила вибачення за «недостатньо зрозумілу й некоректну комунікацію щодо заявок про колаборантів». «Наша команда врахує помилки й буде більш коректною під час комунікації», – ідеться в повідомленні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.