Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяУ Польщі померла ще одна жінка, якій відмовили в аборті

Лікарі відмовилися допомогти вагітній, стан якої погіршувався

У Польщі стало відомо про ще один випадок смерті вагітної жінки через відмову лікарів зробити аборт. Про це повідомляють польські ЗМІ.

34-річну Юстину на п’ятому місяці вагітності госпіталізували в листопаді 2020 року. Тоді гінеколог констатувала «cтан після двох розрізів, загроза викидня, періодичні кров’янисті виділення». Лікарі виявили в організмі Юстини бактерії і дали їй антибіотик. Через два тижні жінку виписали з лікарні.

Згодом жінка почала почуватися гірше, у грудні в неї була підозра на відходження навколоплідних вод. Дізнавшись, що плід загинув, медики вирішили викликати природні пологи.

«Кожного разу, коли я дзвонив у лікарню, мені казали, що Юстина ще не народила. Вони сказали їй народжувати природним шляхом, замість того, щоб зосереджуватися на порятунку її життя», – зазначає чоловік Юстини, Януш.

Жінці ввели препарат для стимуляції пологів, однак він не подіяв і її стан погіршувався. У жінки розвинулася інфекція. Згодом Юстина померла від сепсису. У неї залишилися двоє дітей.

Януш, звернувся до прокуратури зі звинуваченнями до лікарні, однак у 2021 році вони припинили розслідування. Він оскаржив це рішення та вимагає компенсації.

«Наразі цивільна дорога є єдиною, де пан Януш може довести недбалість і той факт, що його партнерка померла через погану організацію догляду за вагітною жінкою і несвоєчасне рішення про переривання вагітності», – повідомила адвокатка чоловіка Юстини.

Адвокатка додала, що справа Юстини схожа на минулі випадки смерті вагітних жінок через страх лікарів порушити польський закон про заборону абортів. Раніше ми писали про два випадки, коли вагітні в Польщі померли внаслідок септичного шоку.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.