Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДо закладок: подкаст «Наші – класні» про талановитих українців

Гостями подкасту стають креативні люди з різних сфер життя

Подкаст «Наші – класні» – новий проєкт, що розповідає про талановитих українців і українок із різних сфер життя. Wonderzine Україна поговорили з його авторкою Майєю Тавлуй про ідею й гостей подкасту.

Майя розповідає, що на створення «Наші – класні» вплинули декілька факторів, як-от: її любов до мистецтва й подкастів, а також бажання розвитку українського контенту під час повномасштабної війни.

«Я запитала у своїх друзів у соцмережах, чому українці досі споживають російський контент? Найпоширеніша відповідь: довгі роки українського було в десятки, а то й в сотні разів менше, і здебільшого українці були змушені споживати «рускій контент», не відокремлюючи його від українського. Така модель споживання лягла в основу алгоритмів рекомендацій, що наслідують тенденції споживання й підсилюють їх», – розповідає авторка подкасту.

Тоді Майя вирішила запустити подкаст, що заснований на розмовах з гостями. Дівчина поєднує професійні запитання з особистими, щоб розкрити індивідуальність гостя та професійну діяльність. На «Наші – класні» вже можна послухати випуск про культурну блогерку, поетку й дизайнерку прикрас Софію Безверху, культорологиню Машу Дячук, а також авторку блогу thekyivlover Луїзу Аляб’єву.

Майя ділиться, що гостями подкасту стають українці, які займаються цікавою діяльністю, яка прямо чи опосередковано впливає на життя українців.

«Мені подобається назва «Наші – класні». Вона дає широке поле для маневрування й вибору гостей. Я не прив’язана до однієї сфери: літератури, живопису. Хочу, щоб подкаст допомагав позбутися комплексу меншовартості. Щоб він надихав і закохував українців в українське», – розповіла Майя.

Наразі вона готує випуск із директоркою благодійного фонду й планує запис із засновницею відомої громадської організації. Наступними гостями будуть засновники українських брендів. У списку є й немедійні особистості. Наприклад, фотографка із Сум, яка займалася просуванням і відновленням бібліотек на Сумщині, наповнювала вікіпедію фотографіями місцевих пам’яток. Майя хоче, щоб світ знав про таких людей.

Слухайте подкаст «Наші – класні» за посиланням.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.