Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЄ питання: як визначатимуть спеціальність жінок, які мають стати на військовий облік

Коментар члена комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки

Наразі не передбачено покарання для жінок певних професій, які не стануть на військовий облік до 1 жовтня. Однак за це передбачена адміністративна відповідальність. Про це на брифінгу повідомив народний депутат, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

«За офіційним роз’ясненням Генштабу, жінки (спеціальності яких підпадають під військовий облік – ред.) до 1 жовтня мають стати на військовий облік. Але якщо вони не стануть, то ніяких жорстких негативних наслідків щодо них не буде застосовуватись одразу. Хоча за це передбачена адміністративна відповідальність», – сказав Веніславський.

За словами депутата, у майбутньому в разі ухилення від поставлення на військовий облік можуть бути застосовані примусові заходи відповідальності. Зокрема, до тих, хто буде системно ухилятися від виконання даних нормативно-правових актів.

Він додав, що військовий облік стосується жінок, які мають спеціальності медичні, пов’язані зі сферами харчування, засобами зв’язку, інформаційними технологіями, хімічні тощо.

Веніславський також заявив, що спеціальність жінок визначається дипломом. «Тобто це не ті, які працюють не за спеціальністю, а ті, які мають відповідний документ, якій підтверджує їхній рівень кваліфікації», – зауважив він.

Фото: instagram/smetankova_

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.