Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЄ питання: яка звичка може допомогти швидше вирішувати проблеми

І підвищити креативність

Практика роздумів наодинці без відволікання може допомогти швидше вирішати проблеми й підвищити креативність. Про це йдеться в дослідженні, результати якого опублікував The Guardian.

У дослідженні Тюбінгенського університету в Німеччині взяли участь 250 людей, яких заохочували до безцільних вільних роздумів. Результати виявилися більш ефективними, ніж очікували учасники. Вчені з’ясували, що насправді людям подобається ця практика. Водночас деякі досі вважають її виснажливою.

Дослідники зауважили, що більшість людей воліє швидше відволіктися, аніж заглибитися у власні думки. Зокрема, цьому сприяють смартфони, які допомагають відволіктися. Також деяким людям некомфортно бути наодинці з власними думками, якщо вони схильні до негативного мислення.

Та згідно з результатами, занурення у свої думки може допомогти людині у вирішенні проблем, а також підвищує креативність, розвиває уяву та сприяє почуттю власної гідності. «Ці результати в епоху потоку інформації, у якій ми живемо, мають особливе значення»», – наголосив автор дослідження, професор Ку Мураяма.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.