Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДо закладок: платформа Ukraïnica з навчальною базою для пізнання України

Матеріали англійською мовою для навчальних курсів про Україну

Український науковий інститут Гарвардського університету в партнерстві з Українським інститутом запустили платформу для освітян і дослідників, які хочуть інтегрувати Україну в навчальні програми чи курси.

Ukraïnica: The Primary Database of Ukrainian Studies – платформа, яка надає доступ до постійно оновлюваної бази українських літературних творів, історичних документів і фільмів у перекладі англійською.

База вже включає понад 200 первинних і вторинних джерел. Її можна сортувати для перегляду за жанром, темою, періодом, десятиліттям, дисципліною й письменником(-цею) чи режисером(-кою).

Сайт оснащений інструментом для побудови навчальних планів: можна створювати й вивантажувати редаговані списки для читання зі студентами включно з посиланнями на первинні та вторинні джерела.

Фахівців також заохочують ділитися джерелами, які будуть корисні для проведення англомовних уроків про історію й культуру України. Щоб запропонувати матеріали, достатньо надіслати їх безпосередньо на вебсайт Ukraïnica. Допомогти можна також, якщо створити модулі й навчальні плани курсів про Україну й поділитися ними на платформі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.