Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДо закладок: подкаст Slow Burn про історію прав жінок на аборт у США

Дослідження років до й після ухвалення рішення «Ро проти Вейда»

Slow Burn – подкаст на історичну тематику від американського онлайн-медіа Slate про історію набуття й утрати права жінок на аборт у США.

Подкаст має 7 завершених сезонів, де досліджують важливі події в американському суспільстві. Ведучі розповідають про Вотергейтський скандал, імпічмент Білла Клінтона, війну в Іраку, а також про злочини ненависті, скоєні поліцією. Slow Burn має мільйони прослуховувань і фінансується International Women’s Media Foundation.

У сьомому сезоні Slow Burn ведуча Сьюзан Метьюз досліджує часи до й після ухвалення рішення «Ро проти Вейда», яке гарантувало, що право жінки на переривання вагітності захищене конституцією США.

Сезон містить історії людей, як-от Ширлі Вілер, першої жінки, яку звинуватили у вбивстві після аборту. Також подкаст обговорює появу руху «за життя» й те, як у 70-ті республіканці більше підтримували права на аборт, поки демократи, більшість із яких були католиками, виступали проти.

Над подкастом працювали в час обговорення можливого скасування 50-річної постанови рішення «Ро проти Вейда». Зрештою наприкінці червня цього року Верховний Суд США обмежив права жінок на аборт.

Слухайте подкаст Slow Burn на Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.