Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяСтрільба, медицина та самозахист. 11 навчальних курсів, які можна пройти у воєнний час

Стрільба, медицина та самозахист. 11 навчальних курсів, які можна пройти у воєнний час — Життя на Wonderzine

Де отримати життєво важливі навички

Війна вимагає від нас нових навичок та умінь. Саме для цього досвідчені військові та волонтери активно створюють тири, стрілецькі клуби, облаштовують полігони, організовують тренінги та семінари, щоб якомога більше людей могли захистити себе в надзвичайних ситуаціях.

Ми зібрали 11 тренінгів та освітніх курсів від стрілецьких клубів та інших організацій, які навчать вас управлятися зі зброєю, відпрацьовувати різні техніки нападу та захисту, надавати першу домедичну допомогу пораненим військовим, цивільним і самооборонятися в екстремальних умовах.

Текст: Ольга Дуденко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів


Стрільба

Платформа BACKYARD CAMP

Де: місто Київ

Це військово-освітня платформа з тактики й опанування зброєю, якої навчають на полігоні закритого типу під керівництвом професійних іноземних коучів. Заняття організовують у форматі кемпінгу: вони тривають два дні по шість годин тренувань на кожен.

На заняттях можна відпрацювати напад і відступ від противника, рух у парах від укриття до укриття, стрільбу з укриття й інше. У різні періоди до проведення тренувань долучалися боєць НАТО та капрал спецвійськ французького легіону.

Дізнатися більше

Стрілецький тир ART Bullet

Де: місто Київ

Тут можна орендувати зброю, купити патрони та навіть спробувати стрільбу на двох із гладкоствольної рушниці. Перед кожним заняттям тир надає послуги інструктора з безпеки.

В ART Bullet також є курс із базової вогневої підготовки для цивільних. Він складається з п’яти занять і передбачає теоретичну підготовку, навчання правильної стійки, позицій для стрільби, заряджання та перезарядження зброї та практичну стрільбу.

Дізнатися більше

Стрілецький клуб TOPGUN

Де: місто Київ

У TOPGUN організовують динамічні тренування та стендову стрільбу з різних калібрів. Крім практичних занять, є можливість відвідувати різноманітні семінари та спілкуватися з українськими та світовими фахівцями зі стрільби. У клубі є 35-метрова галерея, магазин зброї та майстерня для її ремонту.

Дізнатися більше

Спортивно-стрілецький клуб «Карабін»

Де: місто Львів

Стрільбище клубу має шість тирів для занять прикладною, практичною та високоточною стрільбою на дистанціях від 40 до 500 метрів. Окрім популяризації стрілецьких видів спорту, «Карабін» постійно бере участь у патріотичному вихованні молоді, навчанні та підготовці резервістів бойових бригад і підрозділів територіальної оборони. Можна вибрати як індивідуальні, так і колективні заняття.

Дізнатися більше

Стрілецький клуб «Зброярня Кажан»

Де: місто Київ

Інструктори зброярні навчають професійного, безпечного поводження зі зброєю та важливих елементів стрілецької підготовки. Тренування проводять спортсмени, стрільці, військові, які служать у ЗСУ та мають досвід в АТО, співробітники МВС і приватних воєнізованих охоронних структур.

Клуб пропонує програми, розраховані як на новачків, які ніколи не користувалися зброєю, так і на досвідчених стрільців, які прагнуть удосконалити навички. Крім того, можна записатися на пробний урок у групі.

Дізнатися більше


Тактична медицина

Онлайн-курс від компанії FAST

FAST орієнтуються на європейські й американські стандарти надання допомоги. В умовах війни спільно з Prometheus вони запустили онлайн-курс, щоби навчити найнеобхідніших технік сьогодення: зупинки кровотечі за допомогою джгута, тампонади та бандажа, перевірки свідомості та звільненню дихальних шляхів, допомоги в разі опіків тощо. Крім цього, команда FAST дає уроки тактичної медицини лікарям, волонтерам у різних містах України.

Дізнатися більше

Тренінги від Центру виживання та спецвишколу SEAL

Центр навчає надавати першу медичну допомогу в умовах бойових дій та інших екстремальних ситуаціях. Тренінги складаються з двох частин: у теоретичній частині ви ознайомитеся з методами надання долікарської допомоги в екстремальних умовах, а в практичній відпрацюєте навички в різних зонах поля бою.

Дізнатися більше

Онлайн-курс від Навчально-тренувального центру тактичної медицини «КоЛeСo»

На курсі можна навчитися зупиняти кровотечі, відновлювати прохідність дихальних шляхів, усувати порушення під час дихання, забезпечувати належну циркуляцію крові та запобігати гіпотермії (критичному переохолодженню організму). Заняття у вільному доступі, тож його можуть пройти всі охочі.

Дізнатися більше

Тренінг із тактичної медицини від Центру громадських ініціатив «Ірбіс» у Вінниці

Тренінг триває вісім годин і спрямований на лікування травм і поранень, характерних під час воєнних дій. Протягом заняття ви дізнаєтеся, на які етапи поділяється допомога, навчитеся оцінювати стан поранених на відстані, надавати допомогу під вогнем і в укритті, переміщувати й евакуйовувати поранених, зупиняти кровотечу за допомогою різних джгутів і без них, діяти в разі поранень грудної клітини та забезпечувати прохідність дихальних шляхів.

Дізнатися більше


Самооборона

Безоплатні курси від Центру підготовки цивільної самооборони

Організація проводить безоплатні курси з цивільно-тактичного захисту населення, самооборони та тактичної медицини. На їхньому сайті можна також ознайомитися з кодексом стрільця й основними правилами безпеки поводження зі зброєю.

Семінари від «Української Жіночої Варти»

Громадська організація «Українська Жіноча Варта» організовує семінари із самооборони для жінок. Вони розпочали свою діяльність у 2014 році під час російсько-української війни, з того моменту навчання пройшли понад 30 000 жінок з усієї України.

Обкладинка: facebook/firstaidod; facebook/cckstvory

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.