Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяПро російський полон і блокаду Маріуполя. Тайра дала свідчення Гельсінській комісії США

Вона закликала збільшити допомогу Україні

Українська волонтерка й парамедикиня Юлія Паєвська (Тайра), яка три місяці перебувала в російському полоні, дала свідчення Гельсінській комісії США. Про це повідомила посол України у США Оксана Маркарова.

«Сьогодні наша легендарна Юлія Паєвська (Тайра) дала свідчення перед Гельсінською комісією. Це був дуже потужний виступ з правдою про жахи російської блокади Маріуполя та про тримісячне перебування в нелюдських умовах у полоні окупантів, нічим не обмежену жорстокість російських загарбників-терористів. Вона закликала наших американських друзів збільшити допомогу Україні, збільшити тиск на Росію, допомогти нам захистити не тільки Україну, а й весь цивілізований світ», – написала Маркарова.

За словами посла, свідчення Паєвської важливі для притягнення рф до відповідальності за скоєні злочини й для привернення уваги до необхідності збільшити зусилля, щоби звільнити всіх військових і цивільних, яких росія незаконно захопила й утримує, порушуючи всі міжнародні норми.

Видання The Guardian навело деталі виступу Тайри перед Гельсінською комісією. Парамедикиня розповіла про злочини, які бачила в Маріуполі й російському полоні. Зокрема, вона розповіла про вагітних ув’язнених, 7-річного хлопчика з кульовим пораненням, який помер у неї на руках, полонених, які помирали від тортур, охоплені вогнем машини, у яких згоріли люди, собак, які тягали містом людські кінцівки тощо.

Як пише видання з посиланням на слова Паєвської, російський військовий, катуючи її, запитав: «Ви знаєте, чому ми це робимо з вами?» «Тому що ви можете», – відповіла вона.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.