Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Життя«Емоції переповнюють». Перша реакція родичів захисників «Азовсталі» на звільнення з полону

Вони закликали боротися за звільнення усіх українських полонених

Журналісти «Голос Америки» поспілкувалися з родичами захисників «Азовсталі» одразу після того, як стало відомо про їхнє звільнення. Нині дружини Дениса «Редіса» Прокопенка, Арсенія Федосюка, а також мати Іллі Самойленка перебувають у США з адвокаційною місією, зазначили у виданні.

«Він набрав мене на три секунди, сказав: «Катю, я живий», – поділилася Катерина Прокопенко, дружина Дениса Прокопенка. – Емоції переповнюють. По голосу наче все добре, але я побачила, який він має вигляд зараз на брифінгу. Я рада, що він живий, але те, яким він був зовні [раніше] і те, який він зараз має вигляд… Я просто боюся уявити, що з ним там робили».

Алла Самойленко, мати Іллі Самойленка, розповіла, що син зателефонував їй з чужого номера й повідомив, що вже в Україні.

«Відчуття дивовижні. Мабуть, у мене були приблизно такі ж відчуття, коли Ілля вперше зателефонував після поранення. Тоді він витягнув з себе трубку, яку йому вставили для дихання, і говорив зі мною трохи не своїм голосом. А я не могла повірити, що це він. А потім раділа, плакала й сміялася точно так само, як сьогодні», – поділилася Алла.

Вона додала, що хвилюється за інших полонених і не знає, чи будуть в України ще «козирі», які допоможуть звільнити українських військових.

Дружина Арсенія Федосюка повідомила, що її чоловіка не обміняли, і вона закликає продовжувати боротьбу за звільнення всіх українських полонених.

«Ми розуміємо, що їх мучать там, допитують з насиллям. Про це говорять хлопці, які повернулися. Тому в цей день, окрім радості, хотілося б говорити й про те, що ми маємо далі боротися за тих, хто залишився. Ми не знаємо, де вони знаходяться, я не знаю, де мій чоловік, зв’язку з ним немає. Наша ціль залишається недосягнутою», – сказала Юлія Федосюк.

Катерина Прокопенко наголосила, що питання повернення військовополонених має бути першочерговим питанням на будь-яких перемовинах і в будь-яких угодах.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.