Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЛюди по всьому світу вийшли на протести на підтримку іранських жінок

«Стань їхнім голосом»

У вихідні, 24–25 вересня, мітинги на підтримку іранських жінок відбулися в багатьох країнах по всьому світу. Канада, США, Франція, Велика Британія, Австралія, Німеччина, Греція, Туреччина, Польща й інші країни вийшли на вулиці в солідарності з тими, хто мітингує проти диктатури в Ірані.

Демонстранти виходили до іранських посольств, вимагали від своїх лідерів реакції на протести та призупинення дипломатичних стосунків з Іраном, жінки відстригали своє волосся в солідарності з Махси Аміні. «Смерть Ісламській Республіці», «Смерть диктатору», «Назвіть її ім’я» закликали мітингувальники.

До протестів активно долучилася іранська діаспора, зокрема жінки, які мусили шукати притулку в інших країнах через режим Хаменеї. «Мене саму тричі арештовувала поліція моралі. Я бачила ці придушення, це приниження жінок щодня», – розповідає Паріса Мошфег, яка переїхала до Канади три року тому. Вона долучилася до протестів у Ванкувері.

У Великій Британії та Франції під час протестів відбулися сутички з поліцією – французька поліція використала сльозогінний газ, щоб відвести людей від іранського посольства, британська поліція заарештувала 12 людей «за агресивну поведінку».

В Ірані продовжуються протести через смерть дівчини, яку заарештувала поліція моралі. Як і прогнозували активісти, влада почала глушити мобільний зв’язок й інтернет: «Ми стурбовані тим, що світ забуде про Іран, як тільки режим відріже доступ до інтернету. Це вже відбувається», – ділиться анонімно один з активістів. Іранські жінки просять світ бути їхнім голосом і розповідати про те, що вони борються за свою свободу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.