Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяTikTok отримує прибуток зі стримів біженців, які просять про допомогу

Дослідження BBC

Вимушено переміщені сім’ї в сирійських таборах просять про фінансову допомогу в TikTok. Для цього діти годинами проводять живі стримінги. За дослідженням BBC, соцмережа отримує понад 70% вигоди з цієї кампанії.

BBC бачили стримінги, під час яких люди заробляли до $1000, але люди в таборах отримували незначну частку від цього прибутку. Компанія TikTok повідомила, що вона вживатиме заходів щодо «експлуататорського жебрацтва», адже такий тип контенту заборонений на платформі. Також зазначається, що їхній прибуток від цифрових донатів менший за 70%.

На початку цього року користувачі TikTok бачили, як їхні стрічки переповнювалися прямими трансляціями сімей у сирійських таборах, що, з одного боку, викликало співчуття й бажання підтримати, а з іншого, занепокоєння щодо шахрайства.

BBC виявили, що в таборах на північному заході Сирії цій тенденції сприяли так звані «посередники TikTok», які надавали сім’ям обладнання для виходу в ефір. Вони сказали, що працювали з агентствами, пов’язаними з TikTok у Китаї й на Близькому Сході, котрі надали родинам доступ до облікових записів. Ці агенції є частиною глобальної стратегії TikTok із залучення прямих трансляцій і заохочення користувачів проводити більше часу в застосунку.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.