Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЄ питання: як зберегти продукти в разі вимкнення електроенергії

Поради від Центру громадського здоров’я

У разі вимкнення електроенергії охолоджені або заморожені продукти харчування можуть бути небезпечними для вживання, повідомляють у Центрі громадського здоров’я.

Як зберегти продукти, коли вимикають електроенергію

Центр громадського здоров’я радить заморозити контейнери з водою, щоби мати змогу зберегти температуру їжі на рівні 4°С або нижче, якщо доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості варто придбати сухий або блоковий лід.

Не варто відчиняти холодильник і морозильну камеру після відключення електроенергії. Продукти залишаються безпечними в холодильнику до чотирьох годин, у повній морозилці – до 48 годин, у напівпорожній морозилці – до 24 годин. Якщо електроенергії немає понад чотири години, до продуктів у холодильнику варто помістити лід.

Якщо температура продуктів у холодильнику піднялася вище 4°С, їжу з нього доведеться викинути. Температуру можна перевірити за допомогою термометра в холодильнику чи морозилці.

Повторно заморозити або приготувати можна продукти, які все ще містять льодові кристали або зберігають температуру нижче 4°С.

У Центрі громадського здоров’я наголошують, що не варто пробувати їжу на смак, щоби перевірити її безпечність. Продукти, які швидко псуються (м’ясо, рибу, нарізані фрукти й овочі, яйця, молочні продукти і їхні залишки) за чотири години без електроенергії або джерела холоду потрібно викинути.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.