Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяУ Twitter збільшилася кількість мови ворожнечі після того, як соцмережу придбав Ілон Маск

Расизм, мізогінія й дискримінація

У Twitter збільшилася кількість повідомлень, які містять мову ворожнечі. Це помітили після того, як соцмережу придбав бізнесмен Ілон Маск, пише The Washington Post.

Інститут дослідження мережевого зараження (NCRI), який аналізує публікації в соціальних мережах, помітив різке зростання кількості образ за расовою ознакою у Twitter, за 12 годин після завершення угоди з Маском.

Також помітнішими стали публікації, у яких містяться образливі вирази щодо жінок і ЛГБТІК-спільноти.

«Я майже одразу помітила збільшення постів, які дискримінували трансспільноту, – сказала трансактивістка Ерін Рід. – У коментарях з’являється більше людей, які погрожуть трансгендерним людям і ображають їх. Мені надіслали фото, де в мене нібито стріляють з рушниці. У Twitter зараз – доволі страшне середовище».

Користувачі Twitter, які виступають проти ЛГБТІК-людей, почали «тестувати« нові правила соцмережі, публікуючи пости, у яких навмисно деднеймили й місгендерили відомих транслюдей. Деякі користувачі назвали прихід Маска допомогою опозиції, яка виступає проти трансгендерних людей.

Human Rights Campaign, правозахисна група ЛГБТІК-спільноти, заявила, що «дуже стурбована» тим, що соцмережа стала власністю Маска. «Twitter повинен не допускати того, щоб соцмережа перетворилася на небезпечне медіасередовище, – заявила група. – Ідеться не про цензуру чи дискримінацію, а про те, якою компанією вони хочуть бути і який світ хочуть сформувати».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.