Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяБажання бути привабливими притаманне усім людям – дослідження

Скільки часу люди витрачають на догляд за собою

Бажання бути привабливими й поліпшувати свій вигляд є універсальним явищем, притаманними для всіх людей незалежно від статі, віку, статусу, національності тощо. Про це свідчить дослідження, опубліковане в журналі Evolution and Human Behavior.

Щоб дослідити поведінку людей щодо поліпшення свого вигляду, науковці запросили 93 158 осіб із 93 країн. Учасники пройшли опитування про те, скільки часу на день вони зазвичай витрачають на фізичні вправи, дієти, вибір одягу, догляд за волоссям і гігієною тіла. Водночас враховували гендерні, демографічні, індивідуальні особливості, використання соцмереж, традиційні вірування певних країн й історію патогенів.

За даними дослідження, 99% з усіх опитаних учасників витрачають щонайменше 10 хвилин щодня на догляд за собою. Науковці прослідкували, що жінки виділяли близько чотирьох годин свого часу щодня, виконуючи доглядові процедури, чоловіки – лише на декілька хвилин менше.

Під час дослідження також виявили, що більше часу на поліпшення свого вигляду витрачали учасники, які на той момент перебували в стосунках, котрі часто користуються соціальними мережами, і громадяни держав, де спостерігається низький показник гендерної рівності.

«Основною перевагою цього дослідження є його міжкультурна природа й великий розмір вибірки, що дозволяє зважити твердження різних теорій і дослідити фактори, які пояснюють найбільшу різницю в діяльності, спрямованій на поліпшення зовнішнього вигляду. Ми вважаємо, що більш детальне розуміння феномену поліпшення краси може перетворитися на розроблення ефективніших способів протидії негативному впливу неконтрольованої гонитви за красою», – зазначили дослідники.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.