Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяРада остаточно підтримала законопроєкт щодо протидії мобінгу

Він зобов’язує гарантувати безпеку й захист фізичного й психічного здоров’я працівників

Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт №5748 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо протидії порушенню прав у сфері праці. Передбачається, що в Кодексі законів про працю України з’явиться ст. 2-2 «Заборона мобінгу (цькування)».

Мобінг – це систематичне умисне цькування співробітника в колективі з метою принизити його честь і гідність, а також знизити авторитет серед колег. Сюди також належить створення навколо співробітника напруженої, ворожої, образливої атмосфери, яка змушує людину недооцінювати власну професійну придатність.

Закон зобов’язує роботодавця гарантувати безпеку й захист фізичного й психічного здоров‘я працівників, здійснювати профілактику ризиків і напруги на робочому місці, а також провадити інформаційні, навчальні й організаційні заходи із запобігання й протидії мобінгу.

Згідно із законом, роботодавець муситиме відшкодувати моральну шкоду працівнику, який зазнав цькування на робочому місці.

Працівникові, який вирішив звільнитися через мобінг, виплачуватимуть вихідну допомогу в розмірі не менше тримісячного середнього заробітку за кошт роботодавця.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.