Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Життя5 благодійних ініціатив до Дня святого Миколая

5 благодійних ініціатив до Дня святого Миколая — Життя на Wonderzine

Для сиріт, людей з інвалідністю й дітей, які постраждали від війни

Кожна дитина заслуговує хоча б на дрібку магії у своєму житті, навіть у найтемніші часи. Під час повномасштабної війни безліч малюків втратили свої домівки, батьків, усе, що було для них звичним. І в цей період, коли здається, що вже нічого не буде так, як раніше, будь-хто може подарувати для них свято й віру на краще.

Ми підготували добірку благодійних ініціатив до Дня святого Миколая, долучившись до яких, кожен матиме змогу подарувати трішки любові й казки постраждалим від війни дітям і сиротам.

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів


Ініціатива від фонду «Народний тил – реабілітація»

Фонд «Народний тил – реабілітація» вже п’ятий рік поспіль влаштовує благодійну ініціативу до Дня святого Миколая для дітей, чиї батьки загинули на війні. Організація збирає кошти для купівлі тих подарунків, які зазначені в листах малечі, і цього року до ініціативи можуть долучитися всі охочі.

Сьогодні кількість дітей, які втратили батьків на війні, значно зросла. Саме тому фонду потрібно зібрати якомога більше ресурсів, щоб кожен отримав омріяні іграшки, піжаму чи планшет.

Як розповів військовий письменник і ветеран АТО Мартін Брест, під час купівлі дарунків вони не звертають увагу на стан справ у сім’ї чи достаток. Основне їхнє завдання – доставлення тих подарунків, які бажали діти. Задонатити можна будь-яку суму, або на волонтерські карти Мартіна Бреста, або безпосередньо на реквізити фонду.

Задонатити


Ініціатива від БО «Дарунок»

Благодійна організація «Дарунок» запустила акцію «Лист до святого Миколая», у межах якої кожен може обрати лист від певної дитини й надіслати їй подарунок, який вона просила. Щодня на Instagram-сторінці організації з’являються нові прохання від дітей із малозабезпечених сімей, постраждалих від війни й переселенців.

Подарунок потрібно надіслати до 14 грудня на адресу, яку надасть фонд. Якщо в листах вказані надто дорогі речі, то можна відправити дитині солодощі або те, що підкажуть організатори акції.

Окрім того, БО «Дарунок» проводить збір коштів на закупівлю пазлів, сортерів і дидактичних ігор для вихованців Здолбунівського інклюзивно-ресурсного центру.

задонатити


Ініціатива від Мальтійської служби допомоги

Мальтійська служба допомоги вже 26 років поспіль проводить акцію «Святий Миколай – дітям у потребі», допомагаючи дітям з інтернатів, сиротинців і малечі з інвалідністю відчути свято.

Долучитися до ініціативи можна, якщо виконати бажання з листа. Ви можете перерахувати кошти або самостійно придбати канцелярію, предмети особистої гігієни, дитячу спідню білизну тощо. На отримані кошти організація закупить солодощі й інші необхідні речі й передасть вихованцям інтернатів і сиротинців.

задонатити


Ініціатива від «Оленів святого Миколая»

Благодійна організація «Олені святого Миколая» шість років поспіль їздила на схід України, щоб подарувати свято дітям, які знаходяться в зоні бойових дій. Цього року все кардинально змінилося, і до звичних для волонтерів населених пунктів: Новотошківського, Бахмута, Гірського, Ласточкиного – додалися Херсон, Ізюм, Запоріжжя, Харків. Безліч дітей були змушені покинути свої домівки й переїхати на захід.

Зараз команда «Оленів святого Миколая» буде їздити майже всіма областями України, де знаходяться діти, які постраждали від війни. В організації з’явилася форма, яку всі охочі можуть заповнити й стати Чарівниками й Феями для малюків. Можна обрати подарунок для певної дитини або зробити грошовий внесок, щоб команда мала змогу поїхати до якомога більшої кількості дітей. Організація також приймає солодощі й дитячі книжки.

задонатити


Ініціатива від польської фундації Uniters

Польська фундація Uniters уже вісім років готує подарунки для українських дітей, які постраждали від війни, у межах акції «Свята без тата». За всі роки акції волонтери закупили більш ніж 24000 індивідуальних подарунків, а в команді проєкту працюють понад 3000 людей зі всього світу. І якщо раніше дітей, які переживали війну, було тисячі, то зараз – мільйони. Саме тому цьогоріч фундація поставила собі за мету підготувати 4,5 мільйона подарунків для кожної дитини, яка знаходиться на території України.

За словами організаторів, їхні волонтери поїдуть в усі куточки країни, де є діти: від лінії фронту й деокупованих міст до західних кордонів. Усі дітлахи отримають від польської фундації символічні подарунки «як символ надії й віри в добро, яке завжди перемагає». Щоб придбати всі необхідні речі, команді потрібно 225 мільйонів злотих, тому охочі можуть зробити донат на будь-яку суму на польській платформі для збору коштів.

задонатити

Текст: Анастасія Поляк

Фото: Amazon, Notonthehighstreet

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.