Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДо закладок: проєкт «Ключі від Маріуполя» про мешканців міста, які втратили свої домівки

Але досі зберігають ключі від них

«Ключі від Маріуполя» – проєкт, присвячений мешканцям міста, які втратили своє житло, але досі зберігають ключі від нього. На сторінці проєкту в Instagram маріупольці розповідають історії їхніх домівок і спогади, пов’язані з містом.

Проєкт створила маріупольчанка Марія Адаманова. За її словами, ідея виникла, коли вона знайшла ключі від свого зруйнованого дому. За порадою психотерапевтки вона описала свої емоції й це допомогло їй впоратися з втратою. Згодом Марія дізналася, що багато людей також зберігають ключі від дому, якого вже немає, тож вирішила зробити з цього великий проєкт.

«Проєкт про спосіб проживання власного травматичного досвіду через написання. Це те місце, де людина може зустрітися зі своїм болем і вразливістю, щоби продовжити жити далі нормальним життям», – пояснює авторка.

Короткі історії перекладають англійською, польською, німецькою, грецькою, італійською й французькою мовами. Згодом із них планують зробити фізичну виставку, а також організувати благодійний збір для гуманітарних потреб постраждалих від війни.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.