Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДіти одностатевих пар живуть не гірше, ніж діти в гетеросексуальних сімʼях – дослідження

А часом навіть краще

Діти, які виховуються в одностатевих парах, мають таке ж хороше, якщо не краще, життя, як і діти гетеросексуальних пар.

Дослідження, опубліковане в журналі BMJ Global Health вченими зі США й Китаю, базується на аналізі 34 досліджень з країн, де одностатеві стосунки є легальними. У цих дослідженнях порівнювався розвиток дітей, які виховуються гетеросексуальними батьками, з дітьми, які виховуються в одностатевих родинах або родинах, де один із батьків був бісексуальним або трансгендерною людиною.

Команда вчених проаналізувала дані 16 досліджень і виявила, що одностатеві пари повідомляли про значно меншу кількість психологічних проблем у дітей дошкільного віку, ніж гетеросексуальні батьки. Серед дітей старшого шкільного віку різниці не виявили.

Гомосексуальні й гетеросексуальні пари також не мали відмінностей у функціонуванні родин, задоволеності стосунками в парі, змінах психічного здоров’я й рівня стресу. Водночас учені зауважили, що в певних аспектах виховання дітей в одностатевих родинах мало кращі показники.

«Групи батьків сексуальних меншин продемонстрували вищий рівень якості батьківсько-дитячих стосунків, наприклад, вищий рівень теплоти, більшу кількість взаємодії й більш прихильну поведінку, порівняно з гетеросексуальними групами батьків», – зазначили дослідники.

Докторка Рейчел Фарр, експертка з питань ЛГБТК+ сімей з університету Кентуккі, висловила занепокоєння тим, що аналіз врахував суперечливі або навіть дискредитовані дослідження. Зокрема, було дослідження, яке припускало, що виховання в одностатевих родинах збільшує ймовірність виникнення негативних соціальних й емоційних взаємовідносин.

Однак Фарр каже: «Загальна думка залишається незмінною: сексуальна орієнтація й гендерна ідентичність батьків мають набагато менше значення для розвитку дітей, як порівняти з тим, що відбувається в сімʼях, наприклад, з якістю батьківського виховання й сімейних стосунків».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.