Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЧерез глобальну вирубку лісів людство на 90% чекає загибель − науковці

Якщо темпи вирубки залишаться на такому ж рівні

Якщо не зупинити глобальну вирубку лісів, людство на 90% чекає загибель протягом наступних двох-чотирьох десятиліть. До такого висновку дійшли фізики-теоретики з університетів Чилі та Лондона, пише Vice.

Науковці проаналізували дані щодо вирубки лісів у світі з 2000 року. За словами дослідників, якщо темпи вирубки лісів триватимуть і надалі, усі ліси зникнуть приблизно за 100−200 років. Через це Земля не зможе утримувати велику кількість населення людей.

«Зрозуміло, що не реально уявити, що на людство вирубка лісів почне впливати лише тоді, коли зрубають останнє дерево. Прогресивна деградація навколишнього середовища через вирубку лісів сильно вплине на людство, через що колапс почнеться значно раніше», − кажуть науковці.

До розвитку людських цивілізацій на планеті було 60 мільйонів км² лісу. Проте через прискорення вирубки лісів, Земля вкрита менш ніж 40 мільйонами км² лісу.

«Розрахунки показують, що, підтримуючи фактичні темпи приросту населення та споживання ресурсів, зокрема лісів, нам залишається кілька десятиліть до незворотного краху нашої цивілізації», − підкреслюють дослідники.

За найбільш оптимістичним сценарієм, вірогідність, що людство виживе після глобальної вирубки лісів, становить лише 10%.

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.