Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяВ Україні запустили чат-бот про безоплатні медичні послуги для вагітних

Покроковий алгоритм про безоплатний супровід вагітності

В Україні запрацював чат-бот «Буду мамою», завдяки якому вагітні жінки можуть дізнатися про безоплатні медичні послуги, які вони можуть отримати впродовж вагітності. Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Чат-бот надає покроковий алгоритм про те, як отримати безоплатний супровід вагітності, медичну допомогу при пологах і неонатальні послуги. Серед інших функцій – пам’ятки, які допоможуть захистити права на безоплатні медичні послуги, перелік «червоних прапорців» – симптомів, які вказують на необхідність терміново звернутися до лікаря, поради, як зібратися в пологовий будинок тощо.

«Жінці достатньо просто вказати тиждень вагітності, щоб отримати перелік необхідних обстежень й аналізів згідно з її терміном. Й одразу знайти найближчу жіночу консультацію чи пологовий будинок, де ці послуги надаються безоплатно незалежно від місця реєстрації вагітної чи її фактичного місця проживання», – зазначають у Мінцифри.

Над створенням чат-боту працювала група кваліфікованих розробників: представники громадських організацій й акушери-гінекологи. Він доступний у Telegram і Viber.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.