Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяНа кого підписатися: YouTube-канал з уроками сучасної української жестової мови

Від алфавітних азів до розмов

njura pokazhe – YouTube-канал про сучасну українську жестову мову, який заснувала на той час іще школярка, на ім’я Аня, близько року тому.

Бажання вивчити жестову мову з’явилося в Ані від книжок, на які вона натрапила в себе вдома, і від аніме A Silent Voice. Тепер блогерка вже повноцінно навчає мови й інших людей.

«Я обожнюю вчити мови, тому мені було цікаво вивчити й українську жестову. Починаю я собі шукати якісь посібники, відео в ютубі… [і розумію] – нема ніякої інформації. Це мене дуже спантеличило», – каже блогерка в одному зі своїх відео.

За її словами, більшість навчальних матеріалів про українську жестову мову були або застарілими, або незручними для вивчення. Тому вона вирішила закрити цю прогалину своїми уроками.

Навчальна програма на каналі вибудована поступово: від алфавіту й до занурення в конкретні теми, як-от: їжа, погода, демонстрація різних емоцій тощо. У своїх відео блогерка також зважає на механізми запам’ятовування інформації, тож учити жестову мову з нею легко.

Окрім цього, із відео можна багато дізнатися про саму структуру української жестової мови, її особливості й відмінності від жестових мов інших країн.

Тому, якщо ви не знаєте, у чому різниця між жестовою мовою і мовою жестів, njura вам pokazhe.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.