Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЦе міф, що жінки втрачають сексуальне бажання з віком – дослідження

Близько чверті жінок вважають секс важливим незалежно від віку

Твердження про те, що всі жінки старше середнього віку втрачають інтерес до сексу, виявилося хибним. Про це пише CNN.

«Деякі з попередніх досліджень свідчать про те, що всі жінки втрачають інтерес до сексу з віком. Але насправді це не та історія, яку я чую від усіх своїх пацієнток», – сказала доцентка кафедри медицини Піттсбурзького університету Голлі Томас.

У США в межах дослідження, яке тривало близько 15 років, проаналізували сексуальну поведінку 3200 жінок, щоб дослідити зв’язок між віком і сексуальним бажанням. У результаті дослідження виділило три шляхи уявлення жінок про секс:

  • Близько 28% жінок менше цінували секс у середньому віці.
  • Близько 27% повідомили, що секс залишається дуже важливим протягом 40, 50 і 60 років.
  • 48% опитаних жінок цінували здорове статеве життя, коли вступили в період менопаузи, але поступово втратили інтерес у віці до 50–60 років.

Учасниці дослідження, які вважали секс важливим, мали такі характеристики: були більш освіченими, менш депресивними й відчували більше сексуального задоволення до досягнення середнього віку.

На результати дослідження також впливали соціально-економічне становище жінок і їхня расова чи етнічна приналежність. Жінки з більшим доходом частіше мають бажання займатися сексом, аніж жінки з меншим рівнем доходу. Водночас афроамериканки вважають секс після середнього віку важливішим, аніж його таким вважають китаянки і японки.

Дослідники виділили чотири групи причин не хотіти сексу після досягнення середнього віку: захворювання, психічні й емоційні міркування, соціальні звичаї, а також причини, пов’язані з партнером.

Минулі дослідження показали, що від 10% до 15% жінок, які мають менший інтерес до сексу, хочуть підвищити його. Тому вчені наголошують: якщо жінок турбує падіння лібідо, треба звертатися до свого лікаря незалежно від свого віку й не сприймати небажання займатися сексом як щось неминуче.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.