Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяУ Полтаві журналістки Анастасія Мацько і Тетяна Цирульник скаржаться на бездіяльність прокуратури 

Ідеться про справи щодо погроз і нападу на медійниць 

Журналістки видань «Полтавська хвиля» й «Коло» Анастасія Мацько й Тетяна Цирульник розповіли про бездіяльність місцевої прокуратури, яка розслідує справи щодо погроз і нападу на них. Про це повідомив ІМІ.

Тетяни Цирульник заявила, що її справу гальмує полтавська прокуратура. Наразі правоохоронці повернули справу назад до поліції.

Ідеться про випадок, який стався 9 травня в Полтаві. Невідомий чоловік штовхав і вдарив по обличчю журналістку. Інцидент стався біля Меморіалу солдатської слави під час покладання квітів. Один з учасників акції покладання квітів прийшов з портретом свого батька. Присутня там журналістка назвала це російськими наративами, порівнявши з проросійською акцією «Безсмертний полк». На суперечку агресивно відреагував інший чоловік.

«Якби я була одягнута в жилетку «Преса», мала бейдж і кепку редакції, у руках – мікрофон і письмове редакційне завдання, водночас ще й періодично й при свідках повторювала що я журналістка, або мої колеги поруч (які теж були без цієї амуніції) голосно сказали при свідках, що вона журналістка, от за таких умов мого кривдника, який вдарив мене в лице 9 травня, можна було б покарати за перешкоджання роботі журналіста», – написала вона на своїй фейсбук-сторінці.

Річ у тім, що прокуратура кваліфікує справу як легкі тілесні ушкодження. Натомість правоохоронці не дають ходу справі за ч. 2 ст. 345-1 ККУ («Погроза або насильство щодо журналіста»).

Журналістка «Полтавської хвилі» Анастасія Мацько також поскаржилася на бездіяльність правоохоронних органів. У березні 2023 року вона повідомила, що під час сесії міської ради їй погрожували депутат районної ради Сергій Бойко й керівник інспекції з благоустрою Максим Малько. Після інциденту журналістка написала заяву в поліцію.

«Запросив (слідчий – ред.) до себе, розказав, як вони відважно боролися, але прокуратура «не бачить складу злочину», бо начебто Бойко погрожував на загал. Тобто розцінюють усе так, наче він не мені казав «убив би за відео», а загалом у простір, не адресуючи мені. Тож не розцінюють це як погрози мені. І тепер справу закриють.(…) Але справу вони самі бояться закрити, бо розголос», – сказала Мацько в коментарі ІМІ.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.