Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяУ Великій Британії суд виніс вирок жінці, яка зробила аборт на пізньому терміні 

Матері трьох дітей загрожує понад два роки увʼязнення 

Британський суд виніс вирок жінці, яка зробила аборт на пізньому терміні вагітності. Матері трьох дітей загрожує понад два роки увʼязнення. Про це повідомляє Independent

Зазначають, що 44-річна Карла Фостер отримала таблетки для переривання вагітності в межах урядової ініціативи «таблетки поштою», яка була запроваджена під час пандемії Covid-19. Однак вживати ці таблетки можна лише до 10 тижнів, натомість Фостер, згідно із висновками лікарів, перебувала на 32–34 тижні вагітності.

Згідно із законом про аборти 1967 року, жінка, яка перервала вагітність без отримання офіційного дозволу від двох лікарів, які повинні підтвердити, що продовження вагітності буде ризиком для фізичного чи психічного здоров’я жінки, може загрожувати довічне увʼязнення. Кримінальна відповідальність поширюється й на медичних працівників, які переривають вагітність після 24-го тижня.

Відповідна справа викликала шквал критики в активістів, громадських діячів і медиків, які закликали до негайної декриміналізації медичних послуг у Великій Британії. У знак протесту вони написали лист-звернння до судді Едварда Пеппералла із закликом скасувати вирок. Але за словами Едварда Пеппералла, його роль як судді «полягає в застосуванні закону, передбаченого парламентом».

«Якщо медики вважають, що судді не праві, ув’язнюючи жінок, яка зробила аборт після 24-го тижня вагітності, то тоді вони повинні звертатися до парламенту, щоби змінити закон, а не суддів, на яких покладено обов’язок застосування закону», – зазначив Едварда Пеппералла.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.