Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Життя У США створили гру про життя трансгендерного підлітка в Техасі  

На створення відео гри розробників надихнула реальна історія 

В США незалежна студія Lookout Drive Games спільно з командою трансгендерних і небінарних творців розробили відеогру Portrait of a Texas Family, у якій кожен може спробувати себе в ролі батьків 14-річної трансгендерної дівчини Софії. Про це пише Them.

Події відеогри відбуваються в Г’юстоні, яке є найбільшим містом у штаті Техас. Батькам необхідно зібрати матеріали для сімейної «безпечної папки» – це колекція доказів, які підтверджують, що сім’я належно поводиться з дитиною. Річ у тім, що в лютому губернатор Техасу Грег Ебботт наказав чиновникам перевірити сім’ї, у яких зростають трансгендерні діти. Тож у разі перевірки з боку державних органів, батьки повинні підтвердити, що їхня дитина зростає в любові й турботі.

За словами розробників, на створення гри їх надихнув Twitter активістки Ембер Бріггл, яка виховує трансгендерного сина. 

«Одного року мій син намалював мені найкращу листівку до Дня матері. Перше, про що я подумала, – це те, що це найприємніша річ, яку він мені коли-небудь робив. Друге – потрібно покласти в «безпечну папку», – написав активістка. 

Зокрема, цей сюжет згадується й у грі: коли батьки знаходять малюнок Софії, на якому зображено їхню щасливу сімʼю, і питають дівчинку, чи можна додати його до папки. Також тут присутній момент, коли Софія вперше після зміни статі йде на пляж або ж сімʼя зустрічається із сенатором штату. До речі, це схожа зустрічає була й в Ембер Бріггл із генеральним прокурором Кеном Пакстоном.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.