Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяКнижку Галини Крук номінували на премію Sundara Ramaswamy Prize

Ідеться про збірку «Прискорений курс з коктейлів Молотова»

Видання української письменниці Галина Крук «Прискорений курс з коктейлів Молотова» номінували на премію Sundara Ramaswamy Prize за поезію в перекладі. Про це пише «Читомо».

Преклали збірку A Crash Course in Molotov Cocktails – доцентка катедри слов’янської літератури та культури Стенфордського університету Юлія Ільчук і професорка літератури в Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго Амелія М. Глейзер.

«Галина Крук знайшла мову, щоб поглинути насильство й жах. Відверта й красномовна, дотепна й афористична, її мова багатошарова й електрична, оскільки вона бере на себе щоденні зрушення варварської війни Росії проти України. Ідиосинкратичні й універсальні, ці вірші несуть нам необхідні новини, як тільки може поезія», – говорить про книгу лавреат Пулітцерівської премії Пітер Балакян.

Премія Sundara Ramaswamy Prize щорічно присуджується за книгу поезії в перекладі, опубліковану видавництвом Arrowsmith Press й обрану її редакторами. Премія включає винагороду в розмірі 1000 доларів. До цього, у 2020 році, переможцем Sundara Ramaswamy Prize стала книжка Оксани Забужко «Вибрані вірші».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.