Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Життя«Припиніть нас убивати»: у Польщі розпочалися протести проти заборони абортів

Приводом стала смерть жінки, якій відмовили в аборті

У польських містах відбулись акції протесту, пов’язані зі смертю 33-річної вагітної жінки, якій лікарі відмовили в перериванні вагітності. Про це пише Reuters.

Під час акцій протестувальники скандували «Припиніть нас убивати», а також виходили на вулиці міст із плакатами, на яких було написано «Ми хочемо лікарів, а не місіонерів» і «Пекло для жінок».

Приводом для протестів стала смерть жінки, на ім’я Дорота, яка померла 24 травня в Новому Торгу. Лікарні відмовилися переривати вагітність, попри загрозу для життя пацієнтки. Повідомляють, що жінка померла за три дні від септичного шоку в спеціалізованій лікарні ім. Йоана Павла. За словами її чоловіка, лікарі не повідомили йому про можливість переривання вагітності, щоби запобігти сепсису й урятувати його дружину.

«На 20-му тижні вагітності відсутність навколоплідних вод – це практично нульовий шанс на народження живої дитини й великий ризик для її життя і здоров’я. Дорота з Нового Торгу померла, тому, що польське антиабортне законодавство вбиває й перетворює лікарів на політичних прислужників, а не експертів у галузі охорони здоров’я. Дорота померла, тому що лікарі не бунтують», — наголосили активістки «Загальнопольського жіночого страйку».

Зазначають, що випадок Дороти є не першим, коли лікарі ігнорують симптоми й відмовиляються переривати вагітність, попри загрозу для життя. У 2021 році від сепсису померла жінка, на ім’я Ізабела, яка була на 22-му тижні вагітності. Лікарі чекали, поки серце її ненародженої дитини перестане битися.

Фото: instagram/marta_majchrzak_herstories, instagram/oko.press

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.