Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Життя Стефанішина: Україна виплатить проміжні репарації для постраждалих від сексуального насильства

Такі репарації вже частково здійснюються

Віцепрем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна розпочала роботу над механізмом проміжних репарацій для постраждалих від сексуального насильства в умовах війни, які будуть надані державою зараз, а сплачені росією після притягнення її до відповідальності за скоєні воєнні злочини. Про це пише Укрінформ.

«Але є пріоритети, над якими ми працюємо зараз. Ми розуміємо, що відповідальність російської федерації незворотня, але вона настане не сьогодні й навіть не завтра. російська федерація має платити за ті злочини, які скоює на території України. Але це також буде не сьогодні. І тому ми наразі говоримо про проміжні репарації – механізм, який дозволяє Україні зараз забезпечити допомогу тим громадянам, які її потребують», – сказала Стефанішина.

За словами Стефанішиної, уже напрацьовані законодавчі рамки, які включатимуть механізм кримінальної відповідальності за скоєні росією в Україні злочини, а також механізм виплати державою відповідних компенсацій. Зазначається, що влітку 2022 року в Україні відкрили перший центр допомоги врятованим. Наразі існує 11 таких острівців безпеки, куди може звернутися кожен і отримати допомогу. Окрім того, було запущено платформу допомоги врятованим, яка дає можливість конфіденційно безкоштовно отримати інформацію про доступні сервіси.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.