Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЯпонія вперше за понад 100 років змінила вік згоди на секс

Тепер вік згоди починається з 16 років

Парламент Японії ухвалив закон, згідно з яким підвищується вік згоди на секс із 13 до 16 років. Це сталося вперше з 1907 року. Про це пише The Guardian.

Повідомляється, що підлітків не будуть карати за секс у разі, якщо вікова різниця між партнерами становить не більше за пʼять років і їм обом виповнилося 13 років. Також у межах закону криміналізували вуаєризм і вирішили переглянути низку виправдувальних вироків у справах про зґвалтування.

Раніше необхідно було довести, що жертви були недієздатними через насильство й залякування. Критики стверджували, що ця вимога фактично звинувачувала жертв у недостатньому опорі агресору. Але тепер закон містить умови, через які можна притягнути до відповідальності за зґвалтування. Зокрема, якщо жертви перебували в стані алкогольного або наркотичного спʼяніння, були налякані або якщо злочинці використовували свій соціальний статус, щоби впливати на жертву. Також подовжили термін подачі заяви з 10 до 15 років.

Згідно із законопроєктом, людям, які залякують, спокушають або обіцяють гроші дітям, заради сексуальних дій, загрожує тюремне увʼязнення на строк до року або штраф 500 000 єн, тобто 3,5 тисячі доларів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.