Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяПольща припинила розслідування у справі Ірини Земляної, яка облила посла рф буряковим соком

Випадок трапився торік 9 травня

Польська прокуратура закрила кримінальну справу щодо облиття російського посла Сергія Андрєєва буряковим соком у травні 2022 року. Підозрюваною у справі була українська активістка, медіаекспертка й тренерка з безпеки для журналістів в Інституті масової інформації (ІМІ) Ірина Земляна.

Про це повідомляє польське радіо RMF FM.

За даними прокуратури, застосування положення Кримінального кодексу можливе за умови надання іноземною державою гарантій взаємності. Згідно з Кримінальним кодексом росії, образа лідера іншої країни або її представників – це не причина для кримінального переслідування. Захист гарантують лише російським чиновникам.

Тому польське відомство вирішило припинити розслідування. Ніхто не понесе відповідальності за «напад» на посла Сергія Андрєєва.

Це стосується Ірини Земляної, яка того дня облила Андрєєва фарбою, а також поліцейських, які відповідали за безпеку під час церемонії покладання вінків делегацією російського посольства на цвинтарі радянських воїнів у Варшаві.

Ірина Земляна відреагувала на повідомлення про закриття справи: «У своїй невинності в мене сумнівів не було, але така величезна брила з плеч у мене сьогодні впала. Залишається наближати розвал росії і щоб разом з її розвалом розвалилася й кримінальна справа, яку вона на мене завела. Сумнівів я не маю, але часу трішки має пройти».

Нагадаємо: 9 травня 2022 року українські активісти облили червоною фарбою посла росії Сергія Андрєєва, який хотів покласти вінок біля пам’ятника радянським солдатам у Варшаві. Після акції польська поліція затримала Ірину Земляну. Незабаром активістка почала отримувати погрози за облиття посла росії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.