Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяНа кого підписатися: гумористичний TikTok, де стереотипи про жінок переносять на чоловіків

Чи можуть чоловіки займати керівні посади й чи мають вони брити ноги

Гумористичний TikTok-акаунт «Все про ЧОЛОВІЧЕ щастя» показує реальність, у якій типові стереотипи й упередження, які стосуються жінок, переносяться на чоловіків. Цей акаунт – своєрідний «курс із чоловічої психології». Його авторка Тамара Захарова публікує відео, у яких розбирає теми, як-от: чи можуть чоловіки займати керівні посади або навіщо вони провокують усіх оголеними кадиками.

@zaharovatoma

♬ original sound - Все про ЧОЛОВІЧЕ щастя

Ідея створити цей TikTok-акаунт виникла в Тамари через курси для жінок, на яких учать «бути жінками» й дають часто шкідливі поради.

«Якщо ви не бачили жодного відео психологів і коучів, які вчать жінку бути жінкою, то вам пощастило. Я на такі відео натикалася й ніколи не розуміла, чому відверто трешові псевдоексперти з трешовими порадами збирають велику аудиторію й потім монетизують її через курси для жінок», – сказала Тамара в коментарі для Wonderzine Україна.

@zaharovatoma

♬ original sound - Все про ЧОЛОВІЧЕ щастя

За її словами, відео таких «експертів» сприяють закріпленню гендерних стереотипів. Тамара каже, що коли ми чуємо від них фрази на кшталт «підтримка домашнього вогнища – суто жіноча справа» чи «жінка не має заробляти», то це «не ріже вухо» й здається звичним.

«Але як тільки я спробувала віддзеркалити ці стереотипи на чоловіків, тоді всім стало чітко зрозуміло: такі твердження – повний абсурд, вони не є й не можуть бути прийнятними. Погодьтеся, фрази на зразок «чоловік – берегиня домашнього затишку» чи «чоловік не може заробляти гроші» вже не сприймаються як належне», – говорить Тамара.

@zaharovatoma

♬ original sound - Все про ЧОЛОВІЧЕ щастя

Перше відео вона опублікувала 12 червня й відтоді швидко зібрала кількатисячну аудиторію. Дізнатися більше про «чоловіче щастя» можна і з Telegram-каналу, який веде Тамара.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.