Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяНа кого підписатися: профіль монахинь, які знімають відео в TikTok

Фан і просвітництво від монахинь

Нідерландські монахині-католички ведуть свій акаунт у TikTok, який уже зібрав понад 200 тисяч підписників. Профілю вже дали назву NunTok.

Головною натхненницею вірусних відео є сестра Ханна − одна з п’яти монахинь монастиря кармелітів у селі Вогелензанг. Вона приєдналася до монастиря чотири з половиною роки тому.

@carmeldcj

Finally back from Iceland after getting stuck in the ##lockdown #corona ##coronavirus ##finallyback ##completeagain

♬ #Slomo Trans - blurrymeg

«Але присвята себе Ісусу не означала, що монахиня не хотіла привести католицьку церкву в нове тисячоліття. Перш ніж приєднатися до TikTok, вона також керувала акаунтами монастиря в Instagram і Facebook», − пише i-D.

Спочатку Ханна створила профіль як жарт: вона побачила профіль інфлуенсерки, яка показувала свою колекцію одягу, і вирішила жартома створити відео про «моду в монастирі», у якому монахині носять однаковий одяг щодня. Ролик швидко набрав 65 тисяч лайків.

@carmeldcj

We get a lot of questions about our clothing

♬ A WEEK - esterdobrik

Відтоді сестри почали знімати кілька відео на тиждень, використовуючи тренди та популярні аудіо на платформі, щоб створити свою «монастирську» версію. Найчастіше у відео з’являється Ханна та наймолодша монахиня Санна, також у зйомках беруть участь інші монахині та навіть їхні домашні тварини.

@carmeldcj

Ever wanted a note from heaven? Here's one especially for you! ##heaven ##catholic ##jesus ##god ##fromheaven ##carmeldcj ##medianuns ##conventlife

♬ origineel geluid - carmeldcj

Монахині використовують свій профіль у TikTok не лише для розваг, а й для просвітництва, часто відповідаючи на цікаві запитання користувачів.

«Ми хочемо показати людям, що ми все ще існуємо, і монахині такі ж нормальні люди, як й інші. Як правило, якщо ви бачите сестру на вулиці, то навряд підійдете до неї, але в TikTok монахині більш відкриті. У нас відчинені двері, і користувачі можуть запитати що завгодно», − розповідає Ханна.

Один з користувачів TikTok назвав монахинь «королевами комедії Ісуса», інший розповів, що «ніколи не знав, що монахині такі прикольні». Монахині кажуть, що через TikTok отримали кілька запитів від дівчат, які теж хочуть стати монахинями.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.