Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЖінки в більшості первісних суспільств полювали так само часто, як і чоловіки – дослідження

Міф про чоловіка-мисливця спростовано

Дослідження американських науковців виявило, що в первісних людських суспільствах по всьому світу жінки були так само активно залучені до полювання, як і чоловіки. Це руйнує давно відомий стереотип про те, що жінки лише збирали ресурси й виховували дітей, доки чоловіки були мисливцями й добувачами їжі.

Учені дослідили 63 громади й племені, які займалися мисливством і збиральництвом, зокрема те, яку роль у них відігравали жінки. Виявилося, що в 50 спільнотах жінки також займалися мисливством.

Також у більшості спільнотах жінки йшли на полювання цілеспрямовано, а не лише тоді, коли випадала можливість. У спільнотах, де мисливство вважалося найважливішою діяльністю для існування, жінки брали активну участь у полюванні 100% часу.

Також жінки частіше полювали з кимось – наприклад, з іншими жінками або чоловіками, собаками чи навіть дітьми. Окрім того, жінки під час полювання користувалися більшою різноманітністю зброї, ніж чоловіки.

Автори дослідження сподіваються, що результати спонукатимуть і надалі обговорювати питання розділення праці у групах мисливців-збирачів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.