Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяGirl Dinner: у TikTok з’явився тренд, де жінки показують свої «дівочі вечері»

Він швидко набрав популярності й викликав суперечки

У TikTok набирає популярності тренд #girldinner, суть якого показати, з чого складається ваша вечеря. Тренд має на меті підкреслити, що варто дозволяти собі їсти те, що хочеться.

Започаткувала його користувачка Олівія Махер (@liviemaher). Вона записала відео, у якому згадала слова іншої дівчини з TikTok про середньовічних селян, які харчувалися лише хлібом і сиром і як для них це було жахливо, однак для неї це ідеальна їжа. Затим Олівія показала власну вечерю – хліб, солоні огірки, виноград і сир – і назвала це своєю «дівочою вечерею».

@liviemaher #girldinner #medievaltiktok ♬ original sound - Olivia Maher

Відео Олівії швидко набрало понад 1,3 мільйона переглядів і дало поштовх розвитку тренду про «дівочі вечері». Деякі користувачки помітили, що ці вечері подеколи є «підозріло низькокалорійними» і складаються з маленьких порцій їжі або закусок. Наприклад, лише із сиру, зелені, фруктів чи овочів, хліба, алкоголю, оливок тощо. Це викликало дискусію щодо того, чи дійсно варто називати це «вечерею», а не просто перекусом. Деякі розкритикували тренд, стверджуючи, що він нормалізує нездорове харчування.

@missfirment The problem with girl dinner for me is that this is NOT enough Dinner. #girldinner #girldinnerdate #eatmore #dietreview #diettok ♬ Yacht Club - MusicBox

Водночас у межах тренду з’являється дедалі більше відео від користувачок, які відходять від «підозріло низькокалорійних» вечерь і дозволяють собі їсти різну їжу: випічку, снеки, м’ясо тощо.

@grodygirl and both r so valid honestly #girldinner ♬ original sound - ??em??

Дієтологиня Кетрін Кофоед спробувала пояснити, чому тренд «дівочою вечері» такий популярний. Вона стверджує, що приготування такої вечері викликає позитивні відчуття, оскільки люди думають про їжу, яку вони хочуть з’їсти.

«Це, по суті, шведський стіл з усіх ваших улюблених продуктів і чудовий спосіб задовольнити всі [харчові] потреби й відчути себе ситою після їжі», – сказала Кофоед.

@makeitmads

This girl dinner is also known as ✨hot girl plate✨

♬ original sound - hanana

Відео з хештегом #girldinner загалом набрали майже 90 мільйонів переглядів і показали, що «дівоча вечеря» може бути різною: від хліба із сиром до пластівців, нагетсів, макаронів і солодощів.

@rainnykayy On the daily. #girldinner #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound - karma carr

Обкладинка: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.